Резніков назвав найімовірніші напрямки наступу російських військ

Резніков назвав найімовірніші напрямки наступу російських військ

Укрінформ
російські війська можуть розпочати наступ наприкінці лютого або на початку березня - найімовірніше, це станеться на сході або півдні України.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю ВВС сказав міністр оборони Олексій Резніков.

«На мою думку, вони намагатимуться накопичити свої сили, зброю. І наприкінці лютого чи на початку березня розпочнуть наступ у певному напрямку, на сході або, можливо, на півдні», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про можливі плани ворога повторити наступ з білорусі, Резніков сказав, що прораховуються всі ризики.

«Думаю, у них є різні плани: атакувати Україну з півночі, зі сходу і з півдня. Але який напрямок є зручнішим чи простішим для них? Звичайно, захопити Київ - заманлива ідея, бо це столиця України. І вони намагалися зробити це майже рік тому, але без успіху. Та якщо вони спробують піти у наступ з білорусі, їм доведеться залучити білоруську армію як своїх союзників», - розповів очільник Міноборони.

Читайте також: Резніков пояснив, як заміна суровікіна пов'язана з масованими ракетними ударами

Водночас, зауважив він, з точки зору стратегії для росіян простіше наступати з півдня чи сходу. Адже на цих напрямках у них налагоджена логістика.

«А перегрупування всіх сил з півдня чи сходу на північний напрямок займе багато часу, у них немає на це ресурсів. У них є багато солдатів після часткової мобілізації, і вони оголосять нову мобілізацію - приховану чи офіційну - вони це обовʼязково зроблять. Але їм потрібні танки, артилерія, боєприпаси. Усі запаси важкої зброї з білорусі були перевезені в російську федерацію. Отже, (для наступу з білорусі - ред.) їм доведеться перекинути туди людей і важку зброю», - резюмував Резніков.

Читайте також: москва усвідомлює, що наступ на Соледар обійшовся їй дуже дорого - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, в інтерв’ю польському телеканалу TVP Володимир Зеленський висловив переконання, що завданням білорусів є недопущення повного втягнення країни у війну на боці росії, оскільки це буде для них стратегічною помилкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-