Резніков пояснив, як заміна суровікіна пов'язана з масованими ракетними ударами

Резніков пояснив, як заміна суровікіна пов'язана з масованими ракетними ударами

Укрінформ
кремль відсторонив генерала суровікіна від командування окупаційними військами, оскільки обрана ним стратегія масованих ракетних ударів не принесла очікуваного успіху.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю ВВС сказав міністр оборони Олексій Резніков.

«Вони зазнали поразки на Харківському, на Херсонському напрямках, і в них з’явилась можливість сконцентрувати сили в одному місці. Вони змінили тактику і стратегію, намагаючись виявити одне місце і зробити в ньому прорив. Адже їм життєво необхідна принаймні маленька перемога для населення російської федерації. Друга причина - це конфлікт між власниками приватної військової компанії і командуванням російської армії. Бахмут і Соледар - на відповідальності пвк, і вони хочуть довести кремлю, що вони кращі за регулярні війська. Ми бачимо перестановки в російському командуванні, що свідчить про те, що конфлікт між ними триває», - розповів Резніков.

Він зауважив, що кремль замінив генерала суровікіна, оскільки той обрав стратегію масованих ракетних ударів, марно використавши стратегічні запаси крилатих ракет.

Читайте також: путін злякався впливу пригожина і кадирова – Данілов

«Це було ризиковане рішення з його боку, і я думаю, після інспекції генерала герасимова вони виявили, що було використано надто багато зброї - запаси скоротилися, але без якогось результату», - вважає міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня командувачем об'єднаного угруповання військ рф, які ведуть війну проти України, призначено начальника генерального штабу валерія герасимова.

Попереднім командувачем окупаційних військ рф в Україні (з початку жовтня) був генерал сергій суровікін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-