У пропаганди рф нові «методички» про війну - наказали хвалити шойгу та ігнорувати «вагнер»

У пропаганди рф нові «методички» про війну - наказали хвалити шойгу та ігнорувати «вагнер»

Укрінформ
Військове командування рф розробило рекомендації з 11 пунктів як російським пропагандистам «правильно» висвітлювати війну в Україні.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«Військове командування держави-агресора створило спеціальний документ, яким визначається, як саме кремлівським пропагандистам треба висвітлювати події війни проти України», - йдеться в повідомленні.

Загальні рекомендації містять одинадцять пунктів. Зокрема, пропагандистам необхідно орієнтуватися на інформацію виключно з погоджених міноборони рф джерел, акцентувати в інформаційних матеріалах та коментарях «незалежних» експертів на провідній та позитивній ролі особисто сергія шойгу та валерія герасимова.

Читайте також: кремль хоче вбити клин у міжнародну підтримку України – в МЗС відреагували на заяву пєскова

Крім того, російські змі мають виправдовувати удари по критичній енергетичній інфраструктурі України, посилаючись на «вимушеність» таких дій, а також акцентувати увагу на наданні Україні західного озброєння. В цьому сенсі окремо рекомендується зосереджувати увагу на тому, що «росія проводить воєнну операцію не проти України, а проти всього НАТО».

У розвідці також повідомили, що пропагандистам наказали відмовитись від згадування ПВК «вагнер» в позитивному контексті, а робити акцент на надмірних людських втратах та беззмістовних атаках ПВК.

Також росзмі мають відслідковувати та цитувати публікації в іноземних ЗМІ про успіхи збройних сил російської федерації та невдачі Збройних сил України. Особливу увагу пропонується зосередити на заявах західних і українських політиків, які можна інтерпретувати в подібному ключі.

Читайте також: Перехоплення ГУР: росіянка скаржиться, що влада рф приховує інформацію про події на фронті

У Головному управлінні розвідки відзначили, що документ свідчить про кардинальну зміну акцентів щодо висвітлення перебігу подій у війні проти України, а також загострення політичної боротьби всередині країни-агресора.

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками воєнної розвідки України, масштаб мобілізаційних заходів, які проводить країна-агресор, свідчить про плани її керівництва створити армію чисельністю близько двох мільйонів осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-