рф посилила десантниками оборону навколо Соледара та Кремінної – розвідка Британії

рф посилила десантниками оборону навколо Соледара та Кремінної – розвідка Британії

Укрінформ
росія посилила свою оборону в районі Соледара та Кремінної повітряно-десантними військами.

Про це повідомило у Твіттері Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, останні дві доби тривають запеклі бої як навколо міста Соледар Донецької області, так і на підступах до Кремінної Луганської області.

З початку січня 2023 року росія майже напевно виділила підрозділи 76-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії ПДВ (повітряно-десантних військ) для посилення лінії фронту в районі Кремінної після того, як оцінила цей сектор як дуже вразливий.

До листопада 2022 року росія задіяла майже весь розгорнутий склад ПДВ як довгострокові наземні війська вздовж лінії фронту в районі Херсона.

«Тепер, передислоковані на Донбас і південь України, командири, ймовірно, намагаються використовувати ПДВ відповідно до їхньої передбачуваної доктринальної ролі як відносно елітних сил швидкого реагування», - вважає розвідка Британії.

Читайте також: Загарбники будують нову авіабазу на покинутому аеродромі в Бердянську – СтратКом

Як повідомляв Укрінформ, раніше британська розвідка заявляла, що призначенням начальника генерального штабу рф валерія герасимова командувачем угруповання окупаційних військ рф в Україні путін демонструє «значну зміну» в підходах до ведення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-