Загарбники будують нову авіабазу на покинутому аеродромі в Бердянську – СтратКом

Загарбники будують нову авіабазу на покинутому аеродромі в Бердянську – СтратКом

Укрінформ
російські окупаційні війська після втечі з аеродрому Чаплинка на Херсонщині почали будувати нову авіабазу на покинутому аеродромі в Бердянську.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє СтратКом.

«Після звільнення Херсона російська армія покинула й аеродром Чаплинка, який був важливим військовим опорним пунктом та найбільшою авіабазою на лівобережжі Херсонщини. Однак, вже у кінці листопада росіяни розпочали будівництво нової авіабази на покинутому аеродромі в Бердянську», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на нещодавніх супутникових знімках Planet помітно, що на летовищі розміщені гелікоптери, риються траншеї, встановлюються маскувальні брезенти, а важка техніка будує укриття для транспортних засобів.

За інформацією СтратКом, Бердянськ розташований на відстані понад 85 км від лінії фронту (поза зоною досяжності українських систем HIMARS), що дає можливість росіянам будувати в Бердянську нову Чорнобаївку, з якої можна практично без наслідків здійснювати атаки по Україні.

Читайте також: Переміщення авіації на дальні аеродроми створює нові труднощі для рф — розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, в статті для Укрінформу «Вітчизняна війна. Протиборство в повітрі» перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенант Михайло Забродський заявив, що Сили оборони України мають завдавати ударів у першу чергу по аеродромах базування російської ударної авіації і районах стартових позицій балістичних і крилатих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-