Переміщення авіації на дальні аеродроми створює нові труднощі для рф — розвідка Британії

Переміщення авіації на дальні аеродроми створює нові труднощі для рф — розвідка Британії

Укрінформ
Перекидання далекої авіації росії з авіабази Енгельс на Далекий Схід може вплинути на ракетні атаки по Україні.

Про це повідомляє у Твіттері міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, 27 грудня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що росія передислокувала авіацію далекої дії - важкі бомбардувальники Ту-95МС і середні бомбардувальники Ту-22М3 - на Далекий Схід.

У розвідці зазначають, що після ударів 5 та 26 грудня по авіабазі Енгельс, на якій розміщувалася далека авіація, коли кілька літаків були пошкоджені, росія, ймовірно, розосередила літаки далекої авіації, переважно на аеродроми, розташовані далі від України.

Наголошується, що далека авіація все ще зможе обстрілювати Україну крилатими ракетами повітряного базування, оскільки ця зброя має радіус дії 5000 км на додачу до дальності польоту бомбардувальників.

Читайте також: У 2023 році «бавовни» у росіян буде більше — Генштаб ЗСУ

«Однак польоти з місць розосередження дадуть додаткове навантаження на технічне обслуговування і ще більше виснажать обмежену кількість льотних годин, доступних на цих застарілих літаках», - вважають у британській розвідці.

Як повідомлялося, керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов припустив, що ймовірні подальші удари по території росії будуть «дедалі глибшими й глибшими».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-