Україна потребує зброї для оборони та звільнення своєї території – Подоляк

Україна потребує зброї для оборони та звільнення своєї території – Подоляк

Укрінформ
Постачання зброї та бронетехніки Україні дасть змогу мінімізувати втрати серед українських громадян, скоротити тривалість війни та прискорити її завершення у справедливий спосіб.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica, переклад якого подає пресслужба ОП.

«Зараз маємо надзвичайно важкі бої на Донецькому напрямку – у Бахмуті, Соледарі та Авдіївці. росія не має жалю до своїх людей, відправляючи їх сотнями в бій, саме тому Україні потрібно більше артилерії та бронетехніки», – зазначив Подоляк.

Читайте також: Слово «росія» є ідеальним синонімом слова «брехня» - Подоляк

Радник керівника ОП наголосив, що Україна потребує зброї не для затягування конфлікту, а для оборони та звільнення своєї території, щоб війна закінчилась у справедливий спосіб.

«росія повинна програти. Лише це стане гарантією для світу та Європи й поверне відносини між державами в межі міжнародного права. Ця зброя слугує саме для того, щоб локалізувати конфлікт лише на окупованих українських територіях, це спосіб його загальмувати, не даючи конфлікту поширюватися», – акцентував він.

Читайте також: Вільний світ має допомогти зупинити агресію рф та привести її до історичної поразки - Президент

Подоляк підкреслив, що Україна очікує отримати від Італії зброю, системи ПРО або ППО для захисту цивільного населення та критичної інфраструктури від крилатих ракет і ударних безпілотників.

«Нам також потрібне постачання зброї для ефективного контрнаступу та звільнення окупованих територій. У нас є точний перелік цієї зброї з бажаними назвами та кількістю. Нам потрібні системи та ракети для РСЗВ з дальністю 200 кілометрів, щоб знищити тилову інфраструктуру російської армії, склади зі снарядами та сховища пального. Це значно знизить боєздатність росіян. Також потрібні важкі танки та бронетранспортери для швидкого наступу. І 155-міліметрова ствольна артилерія, дрони», – сказав радник керівника Офісу глави держави.

Читайте також: Німецький уряд розуміє, що рішення про танки Leopard буде ухвалене - Кулеба

Водночас він закликав уряд Італії прискорити ухвалення рішення щодо надання зброї, адже це стосується життів мирних мешканців і військовослужбовців.

«У нас є всі необхідні гарантії. Але кількість і вид озброєння залежать від трьох чинників. Чи потрібно його виробляти, чи воно вже є на складі? Також потрібні домовленості і для трансферу, і для логістики доправлення зброї. І, по-третє, нам потрібна готовність захищати демократію, свободу та європейські цінності через передачу зброї Україні», – додав Подоляк.

Читайте також: Країни НАТО нарощують оборонне виробництво, щоб захиститися і допомагати Україні - Столтенберг

Як повідомлялося, 20 січня відбудеться наступна зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-