Німецький уряд розуміє, що рішення про танки Leopard буде ухвалене - Кулеба

Німецький уряд розуміє, що рішення про танки Leopard буде ухвалене - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не має сумнівів, що Україна отримає німецькі танки Leopard.

Про це глава української дипломатії написав у Фейсбуці за підсумками спільного візиту з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок до Харкова, передає Укрінформ.

"Наші переговори в дорозі тривали три години - за інших обставин міністри зазвичай стільки не говорять. Формула миру, санкції, трибунал, євроінтеграція, зброя - все це ми детально обговорили і готуємо відповідні рішення. Але, безумовно, кожної хвилини під час візиту нас незримо супроводжувала тема Леопардів. Я пояснив колезі та німецьким медіа, що німецькі танки не є нашою примхою і вони потрібні нам не для прогулянок", - зазначив Кулеба.

Він додав, що не сумнівається у тому, що Україна отримає танки Leopard. «Я думаю, що і німецький уряд десь у глибині душі вже розуміє, що це рішення буде ухвалене. Засмучує лише те, що це рішення ЩЕ не ухвалене і через це ми втрачаємо дорогоцінний час і життя», - підкреслив глава МЗС.

На думку глави української дипломатії, перший візит іноземного міністра закордонних справ до Харкова після 24 лютого матиме резонанс не лише в Україні та Німеччині, а й у Європі та світі.

Читайте також: Асоціація резервістів Бундесверу закликає передати Україні танки Leopard

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Харкова 10 січня запевнила у подальшій підтримці України. Бербок раніше вже кілька разів відвідувала Україну.

Фото: Dmytro Kuleba/FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-