Асоціація резервістів Бундесверу закликає передати Україні танки Leopard

Асоціація резервістів Бундесверу закликає передати Україні танки Leopard

Укрінформ
Асоціація резервістів Бундесверу підтримує заклик до канцлера ФРН Олафа Шольца передати Україні танки Leopard.

Позицію президента Асоціації Патріка Сенсбурга наводить редакційна мережа Німеччини (RND), передає кореспондент Укрінформу.

За словами Сенсбурга, підтримка України бойовими танками була би логічним кроком.

«Бронетранспортер Marder дає змогу швидко переміщувати солдатів з одного місця в інше. Він найефективніший у комбінації з іншими (машинами - ред.), в ідеалі, звичайно, з бойовим танком Leopard. Тому наступним логічним кроком є ​​підтримка бойовими танками», - сказав очільник Асоціації.

Загалом, чимало німецьких військових експертів говорять про те, що БМП хоч і є суттєвою підтримкою ЗСУ, але без бойових танків не зможуть «змінити правила гри» під час контрнаступу.

Читайте також: Британія може стати першою країною, яка передасть Україні танки - Sky News

Як повідомлялося, минулого тижня канцлер ФРН Олаф Шольц і президент США Джо Байден, а також президент Франції Еммануель Макрон оголосили про намір передати Україні бронетранспортери.

Німецький уряд погодив надання Україні 40 бойових машин піхоти Marder, але заявляє, що не планує передавати важкі танки.

Зокрема, речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт заявив, що Німеччина розгляне пропозиції партнерів передати Україні танки Leopard, але свої поки передавати не збирається.

Фото:Philipp Schulze/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-