Бербок відвідала Харків

Бербок відвідала Харків

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Харкова пообіцяла Україні подальшу підтримку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на МЗС ФРН.

«В усіх куточках України, від Харкова до Херсона і Києва, люди мають знати, що вони можуть розраховувати на нашу солідарність і підтримку. Це в тому числі зимова допомога, яку ми надали. Генератори та трансформатори, пальне і ковдри тепер рятують життя на місці. І це включає подальші поставки зброї, необхідної Україні для звільнення своїх співгромадян, які все ще потерпають від російської окупації», - заявила Бербок.

Вона назвала Харків символом неймовірної витривалості та мужності українців.

Очільниця німецького МЗС відвідала схід України на запрошення українського колеги Дмитра Кулеби. За словами Бербок, вона хотіла мати уявлення про ситуацію у Харкові і поспілкуватися з мешканцями.

«Це місто є символом абсолютного божевілля російської загарбницької війни в Україні та нескінченних страждань, з якими щодня стикаються люди, особливо тут, на сході країни», - заявила Бербок.

Читайте також: Бербок розкритикувала путінське «перемир’я»

За її словами, важливо, щоби Європа не випустила з уваги місце України в європейській родині. Українці щодня борються за право на незалежне життя. Вони бачать своє майбутнє в Європі, в ЄС, тому міністр також хотіла поговорити про прогрес, досягнутий у процесі вступу.

Читайте також: путін відповідає на дипломатію посиленням жорстокості - Бербок

«Як федеральний уряд ми хочемо зробити конкретні пропозиції Україні, щоб досягти прогресу у зміцненні верховенства права, незалежних інституцій та боротьбі з корупцією, а також у наближенні до стандартів ЄС», - сказала глава МЗС ФРН.

Своєю чергою, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Твіттері висловив сподівання, що німецька військова допомога надходитиме й далі.

«Сьогодні ми з Анналеною Бербок відвідали воєнний Харків, де росія завдала величезних страждань. Сьогодні Харків є символом успішних українських контрнаступів, які доводять, що Україна переможе за достатньої підтримки партнерів. Я не сумніваюся, що німецька військова допомога надійде й далі», - зазначив глава української дипломатії.

Бербок раніше вже кілька разів відвідувала Україну.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-