путін відповідає на дипломатію посиленням жорстокості - Бербок

путін відповідає на дипломатію посиленням жорстокості - Бербок

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок не бачить бажання російського керівництва завершувати війну в Україні за допомогою дипломатії та закликає до продовження всебічної підтримки України, доки це буде потрібно.

Про це дипломат заявила в інтерв’ю Table Media, передає Укрінформ.

За її словами, російський президент відповідає на дипломатичні зусилля «все більшим і більшим насильством, …адже путін слідує імперіалістичній ідеї, згідно з якою міжнародні угоди діють лише доти, доки вони йому корисні».

Бербок нагадала, що спроби переконати господаря кремля припинити війну тривають уже десять місяців. Наразі очільниця німецької дипломатії констатує: «На жаль, попри всі міжнародні зусилля, не видно, що путін планує припинити свої жорстокі атаки у 2023 році». Вона скептично ставиться також до ідеї перемир’я, адже відсутність війни аж ніяк не означає мир, наголошує Бербок.

«З прикладу з окупованих росією територій ми знаємо, до чого призведе те, що дехто зараз називає компромісом: наражати жінок на зґвалтування, чоловіків на вбивства та тортури, дітей на викрадення. Свідченням цього є такі звільнені міста, як Буча, Ізюм, Балаклія», - сказала Бербок.

Глава німецького МЗС підкреслила, що не могла уявити жорстокість російської агресії та нагадала про Маріуполь, що зрівняли із землею, а також смерті, страждання та руйнування, що й далі спричиняє російська армія в Україні.

президент рф почав цю загарбницьку війну і тільки він може її зупинити, сказала Бербок. Вона повторила слова, які часто вживають західні політики: «Якщо росія припинить бомбардування і відкличе своїх солдатів, у нас буде мир. Якщо Україна перестане воювати, України більше не буде».

Попри всі розчарування Бербок запевнила, що дипломатичні зусилля щодо встановлення миру тривають «нон-стоп з 24 лютого». А уряд і народ Німеччини будуть підтримувати Україну, доки це буде потрібно. За словами представниці уряду ФРН, вона ніколи досі не відчувала такої солідарності.

«Ми сильніші за війну путіна», - підсумувала Бербок.

Читайте також: рф не демонструє ознак зміни своїх намірів та готова продовжувати війну - Столтенберг

Як відомо, Анналена Бербок є одною з найбільших «адвокатів» України в Федеральному уряді Німеччини. Через це вона постійно стає об’єктом критики з боку москви.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-