У МКІП розповіли про підготовку санкцій проти роспропагандистів

У МКІП розповіли про підготовку санкцій проти роспропагандистів

Укрінформ
Міжнародна робоча група з питань санкцій проти рф підготувала перелік індивідуальних обмежень стосовно російських пропагандистів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Міжнародна робоча група з питань санкцій проти росії підготувала Дорожню карту індивідуальних санкцій щодо пропагандистів рф, лідерів думок та артистів, які генерують і поширюють наративи кремлівської пропаганди, брехню щодо війни росії проти України й таким чином підтримують політику, спрямовану на підрив територіальної цілісності, суверенітету, незалежності та безпеки України», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пропагандистів поділили на дві великі групи: ті, хто генерує ідеї для пропаганди (ідеологи, експерти, науковці), та ті, хто ці ідеї поширює (журналісти, артисти та зірки).

Читайте також: Підсанкційні російські артисти є «пропагандистами смерті» - Подоляк

Попередньо до санкційного списку увійшли 166 осіб. З 2014 року багато з них відвідали тимчасово окуповані території України.

«Важливо, щоб ці санкції були введені на міжнародному рівні якнайбільшою кількістю країн, аби жодна особа з цього списку не могла більше вільно пересуватися світом, гастролювати чи вести свою діяльність, безперешкодно транслюючи російські пропагандистські наративи. Їхня роль у розв’язанні та підтримці російської військової агресії в Україні має бути оцінена належним чином», – сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте також: Міністр культури Литви: на час війни треба «відпочити» від російської культури

З неповним переліком фігурантів можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» стосовно російських акторів та виконавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-