США пригрозили Ірану відповідальністю за воєнні злочини в Україні

США пригрозили Ірану відповідальністю за воєнні злочини в Україні

Укрінформ
США не виключають, що Іран нестиме відповідальність за причетність до воєнних злочинів проти України, оскільки постачає росії озброєння для ударів по цивільній інфраструктурі та мирному населенню.

З такою заявою виступив на брифінгу речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми виявимо, що уряд Ірану в цілому чи іранські високопосадовці є співучасниками воєнних злочинів або причетні до них, ми працюватимемо над тим, аби притягнути їх до відповідальності», - відповів Прайс на прохання прокоментувати можливість нових санкцій проти Ірану за постачання зброї до росії.

Представник Держдепу також нагадав, що Сполучені Штати визначили окремі дії російських сил в Україні як воєнні злочини та продовжать документувати докази їх вчинення.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти Ірану за поставки росії БПЛА та ракетні програми

«І якщо ці докази вказуватимуть, що до воєнних злочинів причетні інша країна, інший міжнародний суб’єкт, ми працюватимемо над притягненням його до відповідальності», - наголосив Прайс.

Як повідомляв Укрінформ, радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Іран поставив себе в позицію держави, яка потенційно може сприяти вчиненню воєнних злочинів в Україні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-