Майбутнього у білорусі, як самостійної країни, не буде - командувач оборони Києва

Майбутнього у білорусі, як самостійної країни, не буде - командувач оборони Києва

Укрінформ
Наразі йде захоплення білорусі військовими силами рф, які розміщуються на її полігонах, скоріше за все, на довгий час, і майбутнього в білорусі, як самостійної країни, не буде.

Про це в інтерв’ю «Суспільному» заявив командувач угруповання сил та засобів оборони Києва Олександр Павлюк, передає Укрінформ.

«Йде окупація білорусі військовими силами, які розміщуються на полігонах, скоріше за все, на довготривалий час. І майбутнього в білорусі, як самостійної країни, не буде», - заявив він.

Павлюк висловив упевненість, що і керівництво білорусі може бути притягнуте до відповідальності за участь в агресії проти України - як співучасник у цій повномасштабній війні, до того ж активний співучасник.

Окремо командувач угруповання сил та засобів оборони Києва уточнив, що Україна має споконвічного ворога – рф, і що поки буде ця країна, Україна не матиме спокій.

Читайте також: До білорусі минулої доби прибули одразу кілька ешелонів з технікою і солдатами рф

«Українці мають, насамперед, лють. Друге — ми боремося за власну землю. Третє — маємо підтримку світу. Іде зброя, ми не одні. Суть війни уже зрозуміла більшість європейських країн. росія під санкціями. Вона стала країною-ізгоєм. Це важлива підтримка для нас. Доля України вирішується не тільки на фронтах, а і в стратегічному масштабі», - зазначив чиновник.

Він поінформував, що росії ставляться умови, в яких вона найближчим часом не зможе забезпечувати війська.

За його словами, наразі є розуміння того, що єдиний шанс закінчити війну — вийти на кордони України 1991 року. На його думку, шанс росії на перепочинок неможливо дати, - інакше пройде рік-два, і знову буде війна.

«Щоб вийти на кордони 1991 року, нам потрібна техніка, озброєння. Кількість залежить від можливостей партнерів. Деякі країни не мають таких потенціалів, яких ми потребуємо. Треба зусилля всієї світової спільноти. Країни роззброюватися не будуть. Нам дають надлишки, які можуть дати. Людей ми готуємо, але техніки не вистачає», - сказав Павлюк.

Читайте також: Новий наступ рф із території білорусі матиме мало шансів на успіх - австрійський політолог

Командувач угруповання сил та засобів оборони Києва вважає, що для того, щоб гідно відповідати, треба зброя.

«Але у партнерів є розуміння: якщо росії дати шанс виграти, нівелюються європейські принципи демократії. Після України росія не зупиниться. Далі підуть країни Балтії, Польща. Всі це розуміють. Поки ми — барʼєр між цивілізованим світом та ордою, яка хоче переділити світ», - заявив чиновник.

Як повідомлялося, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна розуміє, що росія може використати територію білорусі для вторгнення, уважно спостерігає за ситуацією, не розслабляється і готова до цього.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-