Новий наступ рф із території білорусі матиме мало шансів на успіх - австрійський політолог

Новий наступ рф із території білорусі матиме мало шансів на успіх - австрійський політолог

Укрінформ
Демонструючи "підготовку до затяжної війни", президент рф намагається "збільшити ставки" й примусити хоч частину західних політиків припинити підтримку України.

Таку думку в коментарі власному кореспонденту Укрінформу висловив австрійський незалежний політолог Мартін Малек.

На його переконання, президент рф володимир путін у своїх планах щодо України не зважає на військову доцільність і прагне досягти результатів за будь-яку ціну, використовуючи мобілізацію та вербування зеків для поповнення "гарматного м'яса".

Читайте також: До білорусі минулої доби прибули одразу кілька ешелонів з технікою і солдатами рф

"путлер веде себе як водій, який їде кудись на своїй машині і раптом помічає, що він не туди їде, бо навігатор йому підказує, що ти їдеш не туди. Нормальний водій у такому випадку розвертає машину та їде в ту сторону, яку показує йому навігатор. Що ж робить путін? – він тисне далі на газ", - зазначив Малек.

Політолог вважає, що узятий путіним курс на "підготовку затяжної війни" пояснюється сподіванням на "втому" Заходу та розкол у плані подальшої підтримки України, а також упевненістю, що "без західних союзників Україна не зможе воювати".

"путін думає, що зможе досягти всього, просто збільшуючи ставки. Зі сподіванням, що слабкі західні політики врешті поступляться. Стосовно західних політиків, то він, на жаль, правий. Але щодо України – ні", - наголосив політолог.

Читайте також: До білорусі прибув новий ешелон із російською технікою

Малек не виключає, що російські війська можуть вдатися до спроби "нового великого наступу", однак вважає успішність такого наступу низькою.

"Якщо Київ не взялося взяти тим професійним головорізам у березні, то тим більше не вдасться якимсь ненавченим зекам. Навіть Бахмут, скоріш за все, не вдасться захопити. Про Київ я взагалі мовчу", - сказав він.

Можливість нового масштабного наступу російських військ з території білорусі австрійський політолог не виключив, однак вважає його наразі малоймовірним та без серйозних перспектив на успіх. Ще менш ймовірним Малек вважає прямий вступ білоруської армії у війну на боці рф, оскільки лукашенко, попри тиск з боку кремля, побоюється такого непопулярного серед населення кроку та, як наслідок, ймовірних заворушень, у т.ч. у військовому середовищі.

"Звичайно, путін та лукашенко – достатньо безумні люди, які можуть піти просто на все. Але це не означає, що це матиме перспективи на усіх", - додав експерт.

Читайте також: лукашенко підписав закон про позбавлення громадянства за екстремізм

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками воєнної розвідки України, росіяни у 2023 році намагатимуться продовжувати ведення наступальних дій. За словами представника ГУР Андрія Черняка, розвідка розглядає можливість того, що російські війська "можуть одночасно піти з півночі або сходу".

Він додав, росіяни намагатимуться втримати сухопутний коридор до Криму та захопити усю Донецьку область. Проте, як зазначив представник ГУР, їм не вдасться форсувати Дніпро, аби знову захопити Херсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-