Кремінна залишається одним із місць найзапекліших боїв – британська розвідка

Кремінна залишається одним із місць найзапекліших боїв – британська розвідка

Укрінформ
Бої навколо міста Кремінна на Луганщині залишаються одними з найзапекліших на лінії фронту через спроби російських військ убезпечити правий фланг свого Бахмутського сектора.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, за останні три тижні бої навколо Кремінної зосереджувались на густо лісистій місцевості на захід від міста, де хвойний ліс забезпечує певне прикриття від повітряного спостереження навіть взимку і перешкоджає сторонам коригувати артилерійський вогонь.

Через це бойові дії ведуться здебільшого піхотними підрозділами і часто на короткій дистанції.

Читайте також: Соледар і Бахмут залишаються під контролем ЗСУ - військові

«російське командування, швидше за все, розглядатиме тиск навколо Кремінної як загрозу для правого флангу свого Бахмутського сектора, який вони вважають ключовим для майбутнього просування з метою окупації решти Донецької області», - зауважується у зведенні.

Як повідомлялося, у попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що перекидання далекої авіації росії з авіабази Енгельс на Далекий Схід може вплинути на ракетні атаки по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-