Соледар і Бахмут залишаються під контролем ЗСУ - військові

Соледар і Бахмут залишаються під контролем ЗСУ - військові

Укрінформ
Місто Соледар Донецької області залишається під контролем Збройних сил України.

Про це заявив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Соледар не перебуває під контролем російської федерації», - сказав Череватий.

За його словами, нині там точаться запеклі бої - тільки сьогодні відбулося 76 обстрілів і 10 бойових зіткнень. «Наші Збройні сили, командування роблять все, щоб завдати ворогу максимальної шкоди в особовому складі та техніці ... та максимально зберегти свої сили», - зазначив речник Східного угруповання військ.

Читайте також: росіяни за добу обстріляли сім регіонів України, є загиблі та поранені - зведення ОВА

Він додав, що тактика росіян не змінилася: вони використовують особовий склад, який безперервно «накочується» на позиції українських захисників. «Крок за кроком у них виходили невеличкі просування. Наші воїни ... тримають оборону, проте тактична обстановка іноді змушувала їх змінювати позиції», - пояснив речник.

Коментуючи ситуацію у Бахмуті, Череватий зазначив, що місто залишається під контролем ЗСУ, бої тривають. «Поки що це одна із найінтенсивніших ділянок фронту, де постійно тривають бойові зіткнення та постійні обстріли противника», - сказав він.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ також повідомив, що на напрямку Сватове-Кремінна також тривають бойові дії. Ворог перегруповується, на певних напрямках намагається контратакувати, але зазнає суттєвих втрат і відступає. ЗСУ діють з огляду на обстановку.

Читайте також: У Бахмуті внаслідок обстрілу рф загинули двоє людей, тринадцять дістали поранення

Стосовно нібито доручення путіна ввести з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня “режим припинення вогню” по всій лінії бойового зіткнення Череватий сказав: «Звичайно, що нічого цього не відбулося».

Раніше у пропагандистських російських пабліках з'явилися повідомлення про нібито "взяття" ворогом Соледара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-