росія продовжує бої попри оголошене путіним «перемир’я» - Пентагон

росія продовжує бої попри оголошене путіним «перемир’я» - Пентагон

Укрінформ
Попри заяви путіна про введення режиму припинення вогню по всій лінії зіткнення сторін в Україні, російські сили продовжили бойові дії в пʼятницю.

Таку оцінку висловила під час брифінгу в Пентагоні заступниця помічника міністра оборони США з питань росії, України і Євразії Лора Купер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«путін не відмовився від своїх цілей домінувати над Україною та продовжувати завойовувати українську територію», - заявила високопоставлена чиновниця Міноборони США.

Читайте також: Загарбники не припиняли атаки в день «перемирʼя» – Гайдай

Натомість, за її словами, реальний стан справ у збройних силах рф суперечить цілям кремлівського керівництва. У цьому контексті вона додала, що російські війська мають низький моральний дух, що лише погіршує ситуацію для них.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер підконтрольні кремлю російські медіа повідомили, що президент країни-терориста володимир путін ніби доручив ввести з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня «режим припинення вогню» по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні.

Читайте також: За перші три години «перемир’я» російські війська 14 разів стріляли по Луганщині - Гайдай

Держдепартамент США назвав таку заяву цинічною, а президент Джо Байден зазначив, що путін потребує «ковток повітря», щоби перепочити й зібрати сили для нових атак в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-