Загарбники не припиняли атаки в день «перемирʼя» – Гайдай

Загарбники не припиняли атаки в день «перемирʼя» – Гайдай

Укрінформ
російські війська не припиняли атаки 6 січня, попри оголошене ними ж «Різдвяне перемирʼя».

Про це повідомив в ефірі Радіо Донбас Реалії голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Як були обстріли, так вони й лишаються, як були спроби атакувати наші позиції – так вони й лишаються, – сказав Гайдай. – Думаю, завтра Генштаб озвучить кількість обстрілів і штурмів, які відбулися».

Читайте також: За перші три години «перемир’я» російські війська 14 разів стріляли по Луганщині - Гайдай

На думку голови Луганської ОВА, мотивацією росії в оголошенні так званого Різдвяного перемирʼя була потреба в операційній паузі та прагнення використати у пропаганді тезу про віроломність України, яка веде бойові дії у день великого релігійне свята.

Читайте також: путінське «перемир’я» є прикладом цинізму – МЗС Франції

Як повідомляв Укрінформ, раніше російські пропагандистські медіа повідомили, що президент країни-терориста рф володимир путін, нібито, доручив ввести з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня “режим припинення вогню” по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що для росії “тимчасове перемир’я” можливе після виходу з тимчасово окупованих територій, адже Україна не атакує чужі землі й не вбиває цивільних, а знищує виключно загарбників.

Читайте також: Пропозиції рф щодо «одностороннього припинення вогню» в Україні є лицемірством – Боррель

Офіційний Вашингтон заявив, що заява президента рф путіна про нібито оголошення режиму припинення вогню в Україні з нагоди Різдва є цинічною та спрямована на те, щоби зібратися силами для нових атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-