путінське «перемир’я» є прикладом цинізму – МЗС Франції

путінське «перемир’я» є прикладом цинізму – МЗС Франції

Укрінформ
Франція вважає заяву кремля про різдвяне "перемир’я" прикладом цинізму росії, яка з 24 лютого демонструє небажання миру. Справедливий і тривалий мир може бути лише після повного виведення російських військ з України.

Як передає Укрінформ, відповідна заява опублікована у п’ятницю на сайті французького МЗС.

"Оголошення кремлем одностороннього припинення вогню на православне Різдво не повинно нікого вводити в оману. Франція підтверджує своє глибоке переконання, що справедливий і тривалий мир може бути досягнутий лише шляхом повного виведення російських військ з української території", - заявили у зовнішньополітичному відомстві Франції.

У міністерстві наголосили, що виведення російських військ з України є "єдиним способом покласти край майже 11-місячним стражданням українського народу, який мужньо бореться за свою свободу і незалежність проти російського агресора".

"Ця заява є грубою спробою росії приховати свою відповідальність, продовжуючи здійснювати зловживання та безперервно бомбардувати кожен регіон України, обираючи в якості мішеней життєво важливі об'єкти та цивільне населення посеред зими. Це – ще один приклад цинізму росії, враховуючи, що з 24 лютого вона послідовно демонструє, що не бажає миру і не надає великого значення дотриманню своїх міжнародних зобов'язань, у тому числі тих, що викладені у Статуті ООН", - заявили у французькому МЗС.

У заяві підтверджується повна підтримка Францією мирного плану Президента України з 10 пунктів, про що французький Президент Еммануель Макрон повідомив Володимиру Зеленському під час їхньої розмови 3 січня.

Читайте також: Зеленський: Франція виводить оборонну підтримку України на новий рівень

Як повідомляв Укрінформ, раніше російські пропагандистські медіа повідомили, що президент країни-терориста рф володимир путін, нібито, доручив ввести з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня “режим припинення вогню” по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що для росії “тимчасове перемир’я” можливе після виходу з тимчасово окупованих територій, адже Україна не атакує чужі землі й не вбиває цивільних, а знищує виключно загарбників.

Офіційний Вашингтон заявив, що заява президента рф путіна про нібито оголошення режиму припинення вогню в Україні з нагоди Різдва є цинічною та спрямована на те, щоби зібратися силами для нових атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-