Зеленський: Франція виводить оборонну підтримку України на новий рівень

Зеленський: Франція виводить оборонну підтримку України на новий рівень

Укрінформ
Франція виводить оборонну підтримку нашої країни на новий рівень, що допоможе відновити безпеку для українців та спокій для європейців.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у  відеозверненні.

"Франція виводить європейську оборонну підтримку України на новий рівень, і я дякую Президенту Макрону за це лідерство. Отримаємо більше бронетехніки, зокрема колісні танки французького виробництва. Це те, що дає чіткий сигнал усім іншим нашим партнерам: немає зараз жодної раціональної причини того, що Україні досі не постачалися танки західного зразка. А це дуже важливо, щоб відновити безпеку для всіх українців і спокій для всіх європейців", - зазначив Зеленський.

Президент додав, що саме перед новим "Рамштайном" такий сигнал надзвичайно актуальний: "Треба поставити крапку в російській агресії саме цього року й не відкладати жодну з тих оборонних можливостей, які здатні пришвидшити поразку держави-терориста. Сучасна західна бронетехніка, танки західного зразка – це якраз одна з таких ключових можливостей".

За словами глави держави, на будь-яку нову спробу агресора додатково мобілізуватись і кинути проти України щось іще, Україна вже відповідає й відповідатиме дуже конкретно й дієво - саме тим, що необхідно на полі бою.

Читайте також: Зеленський подякував Макрону за рішення передати легкі танки та бронетранспортери Bastion

"Кожен із наших партнерів володітиме цілком конкретною інформацією про потреби нашого захисту. А мета у нас у всіх одна: швидше покінчити з російською агресією, швидше відновити надійний і довготривалий мир", - наголосив Зеленський.

Крім того, він додав, що з усіма лідерами держав обговорюється українська ініціатива – формула миру: " Це десять чітких пунктів. Усі безпекові елементи, наша територіальна цілісність, повне виведення російських військ із території України та повне гарантування справедливості, тобто покарання всіх винних у цій агресії та в злочинах проти України й українців, а також компенсація всіх завданих Україні збитків за рахунок активів держави-терориста".

Читайте також: Макрон у новорічному привітанні пообіцяв допомагати Україні до перемоги

Як повідомлялося, 4 грудня Володимир Зеленський та Еммануель Макрон обговорили подальшу співпрацю над суттєвим посиленням української протиповітряної оборони та інших оборонних спроможностей.

Зеленський висловив вдячність Макрону за рішення передати Україні легкі танки та бронетранспортери Bastion, а також за активізацію роботи з партнерами в цьому напрямі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-