росія готується мобілізувати ще пів мільйона резервістів – розвідка

росія готується мобілізувати ще пів мільйона резервістів – розвідка

Укрінформ
Військова розвідка України вважає, що росія має намір мобілізувати до 500 тис. резервістів у січні на додаток до 300 тис., які були призвані в жовтні.

Про це передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

Заступник начальника Головного управління військової розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький зазначив, що призовники будуть залучені до низки російських наступальних операцій навесні та влітку на сході й півдні країни.

За його словами, Україна очікує, що остання хвиля мобілізації в росії буде оголошена 15 січня, після зимових свят.

"Вони роблять акцент на кількості людей і техніки", - пояснив він.

Читайте також: Скібіцький: рф використала близько 660 «шахедів» та очікує на нову партію до 300 штук

За його словами, росії знадобиться приблизно два місяці для створення військових формувань, і будь-який успіх рф на полі бою залежатиме від того, наскільки добре вони будуть оснащені й підготовлені. Він вважає, що багато чого залежатиме також від поставок західної зброї для нових резервних підрозділів, які Україна готує.

"Якщо росія програє цього разу, то путін зазнає краху", - додав Скібіцький.

Читайте також: В Міноборони озвучили свіжі дані щодо кількості ракет, які залишилися у рф

Як повідомляв Укрінформ, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що росіяни мають дуже величезні проблеми з комплектуванням вже існуючих підрозділів через величезні втрати у бойових діях. При формуванні нових підрозділів їм також не вистачає живої сили. Виходячи з цього, російська влада прийняла для себе рішення, щоб на початку січня розпочати чергову хвилю мобілізації.

При цьому, як додав очільник воєнної розвідки, мобілізація в росії, яка нібито була закінчена раніше, нікуди не поділася і насправді триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-