Скібіцький: рф використала близько 660 «шахедів» та очікує на нову партію до 300 штук

Скібіцький: рф використала близько 660 «шахедів» та очікує на нову партію до 300 штук

Укрінформ
російська федерація використала близько 660 іранських «шахедів» із передбачених контрактом з Іраном 1750 одиниць. Наразі рф очікую нову партію дронів .250-300 штук.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю РБК–Україна повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

«У них реально є проблеми з арсеналом, в тому числі і з безпілотниками. На сьогодні вони використали приблизно 660 дронів-"шахедів". За контрактом передбачено 1 750. Потрібен час для їх доставки та підготовки. Протягом останніх днів вони застосували велику кількість, а ці запаси необхідно поповнювати. За нашими даними, зараз у них буде чергова партія поставки. Скільки це буде – будемо ще уточнювати. Як правило, до цього вони завозили партіями 250-300 штук. Подивимося, як буде цього разу», - наголосив Скібіцький.

Коментуючи питання щодо запуску дронів роями, він зауважив, що масований рій дронів спрямований на те, аби прорвати нашу систему ППО і влучити в об'єкти. Якщо запускати малу кількість – 5-10 – не буде такого ефекту.

Він додав, що росіяни використовують різні висоти і різні напрямки для обходу протиповітряної оборони, а також змінюють райони запуску дронів.

Читайте також: Розвідка знає всі місця зберігання і відстежує переміщення ядерної зброї у росії - Скібіцький

«Зараз вони запускають дрони з російського узбережжя Азовського моря, а до цього вони запускали з Криму. Можуть вибрати інший напрямок, на шляху якого в нас є менше систем ППО. Вони будуть намагатися прорватися до об'єктів», - повідомив представник розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, з 31 грудня по 3 січня противник завдав 14 ударів крилатими ракетами і застосував 94 дрони-камікадзе типу “Shahed-136”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-