Генсек ООН розпустив місію щодо розслідування обстрілу Оленівської в’язниці росією

Генсек ООН розпустив місію щодо розслідування обстрілу Оленівської в’язниці росією

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш розпустив місію зі встановлення фактів щодо вибуху в Оленівській в’язниці 29 липня 2022 року, внаслідок якого загинули десятки українських військовополонених.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це в четвер сказав журналістам речник Генсека Стефан Дюжаррік.

Своє рішення Гутерреш пояснив браком умов, необхідних для розгортання місії на місці.

Речник нагадав, що про створення місії було оголошено 3 серпня на запит урядів України та російської федерації.

Читайте також: Українська діаспора Португалії закликала Генсека ООН виключити рф з Радбезу організації

Генеральний секретар висловив вдячність генералові Карлосу душ Сантушу Крузу, який був призначений керівником місії, та іншим її представникам «за їхню готовність виконати це завдання».

«Генеральний секретар ООН вкотре закликав до повного дотримання міжнародного гуманітарного права й норм у галузі прав людини, зокрема щодо захисту цивільних осіб і поводження з військовополоненими», - додав Дюжаррік.

Читайте також: Лубінець зустрівся з новим президентом МКЧХ: наголосив на важливості візиту до Оленівки

Як повідомлялося, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії №210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинуло близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

Генеральний секретар ООН призначив бразильського генерала Карлоса душ Сантуша Круза керівником місії з розслідування вибуху.

росія не дала місії можливості розпочати свою роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-