Лубінець зустрівся з новим президентом МКЧХ: наголосив на важливості візиту до Оленівки

Лубінець зустрівся з новим президентом МКЧХ: наголосив на важливості візиту до Оленівки

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив новому президенту Міжнародного комітету Червоного Хреста Мір’яні Сполярич-Еґґер про важливість візиту в Оленівку Донецької області, де загинули понад 50 захисників України.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Телеграмі.

“Сьогодні зустрівся з новою президенткою Міжнародного комітету Червоного Хреста Мір’яною Сполярич-Еґґер. Обговорили питання доступу до українських військовополонених та цивільних заручників. Зокрема наголосив на важливості візиту на місце трагедії в Оленівці, де загинули понад 50 захисників України”, - зазначив він.

Лубінець запропонував представникам МКЧХ брати участь у зустрічах з родинами військовополонених, які часто проводить Офіс омбудсмена.

Лубінця, за його словами, офіційно поінформували, що нові відвідання військовополонених представниками МКЧХ, які відбуваються останніми тижнями, приносять довгоочікувані новини для їхніх родин.

Читайте також: Омбудсмен вважає, що зможе потрапити в Оленівку вже після її звільнення ЗСУ

Уповноважений ВР висловив сподівання, що нова очільниця зробить все можливе, аби Міжнародний комітет Червоного Хреста почав діяти ефективніше згідно зі своїм мандатом.

Як повідомлялося, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, де утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. За даними російської сторони, в результаті загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 – отримали важкі поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-