Українські війська можуть контрнаступати і взимку, і навесні – ISW

Українські війська можуть контрнаступати і взимку, і навесні – ISW

Укрінформ
Українські війська, які очікується, продовжать контрнаступальні операції цієї зими, щоб створити передумови для великого контрнаступу весною.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) щодо агресії рф проти України, передає Укрінформ.

Американські аналітики привертають увагу до інтерв’ю ABC начальника Головного управління розвідки (ГУР) МО України Кирила Буданова, який заявив, що українські війська мають намір почати великий контрнаступ на всій території України навесні 2023 року. Очільник української воєнної розвідки вказав на очікування, що бойові дії будуть найбільш інтенсивними в березні 2023 року, і що у ході контрнаступу вдасться звільнити територію "від Криму до Донбасу" і завдати "остаточної поразки російській федерації".

Читайте також: Прогнози Буданова щодо завершення війни базуються на аналізі ситуації та розвідданних — речник ГУР

"Українські офіційні особи і раніше вказували, що українські сили намагатимуться утримати ініціативу за допомогою серії поточних та подальших контрнаступальних операцій взимку 2023 року. Цей, як повідомляється, запланований великий український контрнаступ навесні 2023 року не буде взаємовиключним з українськими контрнаступальними операціями, що триватимуть цієї зими. Адже українські сили можуть використовувати поточні та подальші контрнаступальні операції цієї зими, щоб створити умови для проведення більш масштабної контрнаступальної операції навесні", - вважають в американському аналітичному центрі.

Зазначається, що ISW не помітила жодних ознак того, що українські сили "мають намір припинити контрнаступальні операції цієї зими, щоб провести великий контрнаступ навесні".

Читайте також: Буданов сподівається на перемогу України у війні цьогоріч

Як повідомляв Укрінформ, раніше в інтерв’ю ABC керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов висловив думку, що найзапекліші бої розпочнуться в березні. За його словами, Україна планує великий наступ навесні.

"Наша мета - і ми її досягнемо - це повернення до кордонів 1991 року, у яких Україна визнана всіма суб'єктами міжнародного права", - сказав Буданов.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-