Президент: 24 лютого ми почали творити нашу перемогу з багатьох цеглинок

Президент: 24 лютого ми почали творити нашу перемогу з багатьох цеглинок

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що в України немає іншого варіанту за перемогу над російським агресором, і відзначив найбільш трагічні та героїчні події цієї війни.

Про це він зазначив під час свого новорічного привітання, повідомляє Укрінформ.

«Вибухи 24 лютого нас оглушили. Відтоді ми не все чуємо. І не всіх слухаємо. Нам казали: у вас немає інших варіантів, аніж здатися. Ми кажемо: у нас немає інших варіантів, аніж перемогти. 24 лютого ми почали творити нашу перемогу. З багатьох цеглинок – сотень інших перемог», - сказав Зеленський.

Так, Глава держави нагадав, що від початку повномасштабної війни мільйони українців обрали не білий прапор, а жовто-синій, не втеча, а зустріч ворога, опір і боротьбу.

Читайте також: Зеленський до росіян після обстрілів: Держава-терорист не отримає прощення

Президент відзначив, що громадяни України паніку, сумніви, зневіру й страх, а також повірили в себе й у свої сили, зокрема у ЗСУ, розвідку, Нацгвардію, СБУ, ССО, прикордонників, тероборону, ППО, поліцію й ДСНС.

«Усі наші сили оборони й безпеки. Я пишаюся вами всіма, наші воїни!», - підкреслив глава держави.

Водночас він зауважив, що цей рік можна назвати роком втрат для України, Європи та для всього світу, проте наголосив, що таке формулювання буде неправильним.

«Ми нічого не втратили. У нас забрали. Україна не втратила синів і доньок – їх забрали вбивці. Українці не втратили домівок – їх знищили терористи. Ми не втратили своїх земель – на них зайшли загарбники. Світ не втратив мир – росія його зруйнувала», - пояснив Президент.

Читайте також: Зеленський подякував Шольцу за допомогу Україні

Зеленський зазначив, що 2022-ий рік поранив у серце, назвавши найбільш трагічні події розв’язаної росією війни: Гостомель, Бучу, Харків, «Мрію», вокзал у Краматорську, Маріуполь і драмтеатр, Оленівку, обстріл Одеси перед Великоднем і пологового і Вільнянську, «Азовсталь» та ін.

Водночас він і відзначив героїчні сторінки, які підіймали дух українців, а саме: оборона Києва, Харків, Миколаїв, Чорнобаївка, острів Зміїний, HIMARS, Антонівський міст, «бавовна», Кримський міст, крейсер «Москва», Ізюм, Балаклія й Куп’янськ, Херсон.

«І молимося, що буде Кремінна та Сватове, Мелітополь, увесь Донбас, Крим. Ми б’ємося й битимемося далі. Заради головного слова: «перемога». Вона точно буде. Ми йдемо до неї 311 днів. Віддали багато сил. Але в мить, коли здається, що ти вже не можеш іти далі, згадайте, що ми вже з вами пройшли» - додав Президент.

Читайте також: Українська ППО в новому році стане ще сильнішою - Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація почала новий етап у війні проти України, яка триває з 2014 року, - повномасштабне воєнне вторгнення до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-