У рф розпочали інформкампанію задля підтримки конфіскації статків олігархів на потреби армії – ISW

У рф розпочали інформкампанію задля підтримки конфіскації статків олігархів на потреби армії – ISW

Укрінформ
У росії прибічники війни, ймовірно, розпочали інформаційну кампанію для формування суспільної підтримки націоналізації статків і ресурсів олігархів для спонсорування воєнних дій проти України.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

За інформацією американських аналітиків, керівник ПВК «Вагнер» євген пригожин під час похорону загиблого найманця у Санкт-Петербурзі 24 грудня заявив, що в росії необхідно конфіскувати майно і статки у представників еліти, які ігнорують або не підтримують війну проти України.

На думку пригожина, позиція цих осіб нібито створює хибне уявлення про домінування в росії «західних кураторів», які в обмін на лояльність деяких олігархів спонсорують їхній розкішний спосіб життя.

Читайте також: КНДР поставила ракетне озброєння російському ПВК «Вагнер» - Білий дім

Як зазначають в ISW, заяви пригожина про перерозподіл багатств набули широкого розголосу в російському сегменті інтернету й позитивні відгуки в соцмережах. Пов’язані з ПВК "Вагнер" блогери підтримали критику пригожина на адресу російських чиновників і похвалили його рішучість продовжувати війну проти України.

«пригожин, можливо, використовує такі популістські пропозиції, щоб просувати свої політичні цілі, піднести свій авторитет у російському суспільстві та створити умови для підтримки жорстких заходів націоналізації», - йдеться у звіті.

Американські експерти також привертають увагу до останніх висловлювань володимира путіна, який заявив, що росіяни, які виводять свої кошти за кордон і втрачають зв’язок із країною, «є небезпекою для росії».

В ISW нагадують, що початку 2000-их років путін уже націоналізовував великий бізнес, щоб зміцнити свою авторитарну клептократію, тож, імовірно, і тепер намагається використати націоналізацію, аби змусити еліти підтримати війну в Україні чи конфіскувати їхнє майно для фінансування воєнних витрат.

Читайте також: кремль намагається захистити вище командування зс росії від критики - ISW

Як повідомляв Укрінформ, керівник ПВК "Вагнер" євген пригожин вирішив піти у російську політику й розмірковує про створення в росії «консервативного руху», який надалі може перетворитися на політичну партію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-