пригожин вирішив піти у російську політику - ЗМІ

пригожин вирішив піти у російську політику - ЗМІ

Укрінформ
Керівник армії найманців пвк вагнера євген пригожин розмірковує про створення на території росії "консервативного руху", який надалі може перетворитися на політичну партію.

Про це у вівторок, 15 листопада, пише видання Медуза із посиланням на власні джерела.

"Рух нібито зробить ставку на патріотизм і державництво і займатиметься постійною критикою російських чиновників та бізнесменів", - пише видання.

Джерела додали, що, окрім "антіелітної", пригожин планує використовувати і "реваншистську" повістку: "Культивуватиметься почуття помсти за військові невдачі - потім ми своє відіграємо все одно".

Читайте також: Армії пригожина й кадирова створювали для придушення потенційних повстань у рф - розвідка

Близькі до кремля співрозмовники Медузи заявили, що у цьому проєкті пригожина можна назвати "молодшим партнером" братів Ковальчуків - бізнесменів, близьких до путіна.

"пригожин - один з інструментів ковальчуків, які хочуть показати путіну, що можуть бути одними з "головних операторів у політиці країни", - йдеться у статті.

Співрозмовники Медузи наголосили, що не знають, чи обговорював творець «пвк вагнера» із президентом свою політичну кар'єру. При цьому вони зазначили, що пригожин може отримати від кремля "санкцію" на це.

Читайте також: Заяви пригожина про втручання у вибори в США виходять із кремля – Держдеп

Джерела додали, що зростаючий вплив пригожина вже непокоїть деяких високопоставлених силовиків.

Нагадаємо: пригожина називають одним із творців «пвк вагнера». Навесні, після кількох військових поразок російської армії на території України, «пвк вагнера» почала вербувати до своїх лав російських в’язнів і відправляти їх на війну. Вербуванням займається особисто пригожин, для цього він відвідав понад десять колоній у різних областях рф.

«пвк вагнера» вважається одним із найбільш боєздатних підрозділів, які беруть участь у боях на українських територіях. При цьому бійців групи підозрюють у скоєнні численних воєнних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-