У Польщі назвали два основні наративи російської пропаганди щодо України

У Польщі назвали два основні наративи російської пропаганди щодо України

Укрінформ
росія провадить пропагандистську кампанію, спрямовану на представлення Польщі як потенційного агресора щодо сусідніх країн, поєднуючи її з кампанією москви проти Президента України Володимира Зеленського.

Про це заявив уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин, передає Укрінформ із посиланням на Onet.pl.

“росія продовжує наголошувати на тезі “продажу України” Польщі Президентом (України – ред.) в обмін на гарантії особистої безпеки після програної війни”, - підкреслив уповноважений польського уряду.

За його словами, обидва наративи постійно повторюють російські політики. Зокрема, заступник голови комісії у закордонних справах ради федерації рф Володимир Джабаров погрожував Польщі “четвертим поділом” (перші три мали місце в 1772, 1793,1795 роках), якщо Варшава "проводитиме агресивну політику" щодо сусідів і нібито зазіхатиме на українську територію.

Читайте також: Захід перестав боятися росію завдяки Україні - ексзаступник міністра оборони Польщі

У подібному тоні, зазначив Жарин, висловлюється речниця МЗС рф марія захарова, яка поширює брехливу інформацію про те, що Польща “вже розпочала тактичну підготовку до анексії Західної України”.

Жарин підкреслив, що кремлівську пропаганду в антипольському напрямку активно підтримує білорусь.

Як повідомлялося, віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук висловила переконання, що Польща може стати економічним хабом для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-