Наєв перевірив готовність підрозділів відбивати можливе вторгнення з білорусі

Наєв перевірив готовність підрозділів відбивати можливе вторгнення з білорусі

Відео
Укрінформ
Командувач Об’єднаних Сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів з відбиття можливого нападу агресора на північному напрямку з території республіки білорусь.

Як передає Укрінформ, про це командування Об’єднаних сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

«Сили оборони відпрацювали елементи протидії висадці повітряного десанту та диверсійно-розвідувальних груп противника в район об’єкта критичної інфраструктури – нанесення вогневого ураження силами мінометної та артилерійської батарей, взяття противника в кільце, переправи через водну перешкоду, відбиття масованої атаки безпілотних летальних апаратів та повне знищення противника всіма наявними засобами», - поінформував командувач.

Заходи відбуваються на тлі раптової перевірки збройних сил ворога на території білорусі, що в межах навчань відпрацьовують дії наступального характеру.

Читайте також: На Волині відкрили сучасний центр для відстеження ситуації на кордоні з білоруссю

«На території республіки білорусь розпочато перевірку підрозділів 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії. Зокрема мотострілецький батальйон та два танкові батальйони отримали завдання висунутися в райони, які межують з державним кордоном України», – заявив Наєв.

За його словами, «своєю чергою, на території Київської області на одному з важливих державних об’єктів критичної інфраструктури відбулось тренування з підрозділами, які здійснюють охорону та оборону зазначеного об’єкта. Злагоджені і чіткі дії оборонців засвідчили їх готовність до адекватної протидії у випадку, якщо ворог намагатиметься здійснити захоплення цього об’єкта».

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники зафіксували нагнітання ситуації з боку росії та білорусі, зокрема шляхом створення спільного угруповання військ.

У Генштабі ЗСУ не виключають, що росіяни знову спробують вдатися до наступу на Київ з білорусі – через Чорнобильську зону або Чернігівську область.

20 грудня координатор Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі заявив, що США не спостерігають ознак прямої участі збройних сил білорусі у бойових діях на території України, однак вважають, що білоруський режим забезпечує росії безпосередню допомогу у війні.

В Інституті вивчення війни (ISW) також вважають, що участь білорусі у війні проти України лишається малоймовірною.

Фото ілюстративне: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-