росіяни за добу атакували вісім областей України — зведення ОВА

росіяни за добу атакували вісім областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Ворожих атак минулої доби зазнали вісім областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 22 грудня.

У Сумській області сьогодні вночі російські військові скинули з квадрокоптера вибуховий пристрій (типу ВОГ) на територію Краснопільської громади. Втрат серед цивільного населення немає, детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Учора протягом дня росіяни завдали по прикордонню Сумської області 23 удари. Від ворожого вогню страждали Середино-Будська та Глухівська громади, минулося без жертв.

У Запорізькій області за минулу добу війська російської федерації обстріляли цивільну інфраструктуру в районі Гуляйполя, Білогір'я, Дорожнянки, Чарівного, Новоандріївки, Новоданилівки, Малої Токмачки, Ольгівського, Преображенки, Щербаків, Малинівки, Полтавки, Червоного, Залізничного, Оріхова, Плавнів, Малих Щербаків і Кам'янського.

Про руйнування через ворожі обстріли будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури надійшли 49 повідомлень. Деталі уточнюються.

У Дніпропетровській області росіяни всю ніч обстрілювали Нікопольський район з реактивних систем залпового вогню «Ураган» та «Град», а також із важкої артилерії, поціливши по Червоногригорівській і Марганецькій громадах.

У Марганці внаслідок ворожих обстрілів постраждала восьмирічна дівчинка, уночі її госпіталізували. Медики надали дитині допомогу та на ранок виписали з лікарні. Також пошкоджень у місті зазнали близько 20 приватних будинків і господарських споруд, автомобіль, два газогони й чотири лінії електропередач.

У Червоногригорівській громаді ворожий вогонь зруйнував один будинок, ще 20 пошкодив. Також побиті два автомобілі, сім господарських споруд і шість ліній електропередач.

У Харківській області загарбники продовжують завдавати артилерійських ударів по прикордонних населених пунктах Чугуївського, Куп‘янського й Харківського районів. У місті Куп’янськ учора внаслідок артобстрілу горів другий поверх адміністративної будівлі підприємства, минулося без постраждалих.

У селі Новий Бурлук Чугуївського району 45-річний тракторист підірвався на вибуховому пристрої, отримавши осколкові поранення. Постраждалого госпіталізували, стан його — середній.

У місті Ізюм 40-річний чоловік отримав опіки 1-2 ступеня через вибух боєприпасу, який розбирав самостійно вдома.

У Луганській області російські війська не припиняють бити по населених пунктах, з яких були вигнані Силами оборони України. Минулої доби через обстріли Невського й Макіївки двоє поранених жителів госпіталізовані до Краматорська та Слов’янська.

Читайте також: На Луганщині загарбники мобілізували більшість працівників шахт

Також учора росіяни обстріляли Новоселівське і Стельмахівку на Куп’янському напрямку. Вогневе ураження на Лиманському напрямку зафіксоване поблизу Площанки, Червонопопівки та Діброви. Українські захисники відбили атаки ворога в районах Новоселівського, Стельмахівки, Площанки й Червонопопівки.

У Донецькій області сьогодні зранку російські війська здійснили масований артобстріл старої частини Авдіївки. Інформація про постраждалих цивільних уточнюється. По лінії оборони навколо міста обстріли тривали майже всю ніч.

На ранок зафіксована активізація штурмових дій на напрямках Опитне, Водяне й Первомайське. По всій лінії фронту ситуація напружена, але контрольована. Учора вдень загарбники завдали ракетного удару із систем С-300 по Покровську, минулося без жертв.

Загалом за добу в Донецькій області російські війська поранили трьох цивільних.

У Миколаївській області сьогодні вночі внаслідок ракетного удару загарбників по населеному пункту Очаківської громади пошкоджень зазнали житлові будинки, постраждалих немає.

Читайте також: Над Миколаївщиною вночі сили ППО збили ракету Х-59

Учора росіяни били з артилерії по портовій зоні та населеному пункту Очаківської громади, унаслідок чого зазнали поранень троє людей, серед них — десятирічний хлопчик. Ворожим вогнем пошкоджені 16 житлових будинків.

Також учора загарбники завдавали ударів з реактивних систем залпового вогню по Куцурубській громаді, руйнувань і постраждалих немає.

У Херсонській області минулої доби російські війська вкотре обстріляли Бериславський і Херсонський райони, місто Херсон та передмістя. Били з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів і танків, цілили по інфраструктурних об'єктах, намагаючись позбавити людей тепла та світла.

Читайте також: На Херсонщині росіяни вивезли зі складу більш як тисячу тонн зерна

Декілька разів росіяни обстріляли село Станіслав, унаслідок чого тяжких поранень зазнав 74-річний чоловік. Через ворожі атаки довелося евакуювати людей із пункту видачі гуманітарної допомоги та "пункту незламності".

Загалом за минулу добу в Херсонській області загинула одна людина, ще шестеро дістали поранення. У Високопільській територіальній громаді бригада енергетиків під час виконання ремонтних робіт наїхала на залишену російськими військовими міну. Працівники не постраждали, пошкоджень зазнав службовий автомобіль.

Читайте також: Ворог за добу 60 разів обстріляв Херсонщину, є загиблий, шестеро поранені

На визволені території Херсонської області продовжує повертатися життя. Уже працюють понад 150 станцій мобільного зв’язку, знешкоджені понад 200 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, 21 грудня російські війська здійснили шість ракетних і 15 авіаційних ударів, а також 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-