Фінляндія готує новий пакет військової допомоги для України

Фінляндія готує новий пакет військової допомоги для України

Укрінформ
Фінляндія готує новий пакет воєнної допомоги для України.

Про це президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив на ризькій зустрічі лідерів країн, що входять до "Об'єднаних експедиційних сил" (JEF), передає Укрінформ із посиланням на Yle.

За його словами, підтримка України має продовжуватися доти, доки не настане мир, на який вона заслуговує. При цьому Нііністьо зазначив, що складно передбачити, коли він може настати.

«Сьогодні серед лідерів "Об'єднаних експедиційних сил" ми обговорили нашу непохитну підтримку України, а також шляхи покращення безпеки у Північній Європі та регіоні Балтійського моря», – написав Нііністьо в Твіттері.

Журналісти поставили главам держав запитання про те, що вони думають про ідею президента Франції надати росії гарантії безпеки. Цю ідею відкинули, зокрема, керівники Нідерландів, Литви та Естонії. Не підтримав її й фінський президент.

«Сусіди росії – це ті, кому потрібні гарантії безпеки. Якщо росія надасть своїм сусідам гарантії безпеки, можна буде розглянути гарантії аналогічного масштабу», – сказав Нііністьо.

До JEF входять Фінляндія, Велика Британія, Нідерланди, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія, Швеція, Данія та Естонія.

Читайте також: Словаччина отримала німецькі Leopard-2 замість 30 БМП, які передала Україні

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський в онлайн-зверненні до учасників зустрічі лідерів Об'єднаних експедиційних сил (JEF) закликав міжнародних партнерів посилити постачання в Україну оборонної зброї, зокрема, систем ППО, танків, артилерії та снарядів.

Фото: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-