росія наразі не готова до нового повномасштабного наступу - розвідка

росія наразі не готова до нового повномасштабного наступу - розвідка

Укрінформ
Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов наголосив, що на сьогодні росія не готова до нового повномасштабного наступу.

Про це він заявив у ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на зараз росіяни не готові до нового повномасштабного наступу. Хоча ми вже живемо в умовах повномасштабного наступу з 24 лютого, тому йдеться не про новий наступ, а про нові операції в рамках цього повномасштабного наступу. Аналізуючи багато джерел, у тому числі й агентурних, ми не бачимо ані формування ударних угруповань російських військ, ані підведення їх до кордону», - сказав Юсов.

За його словами, найбільш боєздатні і готові до використання ресурси російської армії – і жива сила, і техніка – вже знищені Силами оборони України.

Читайте також: російські окопи в Криму точно не допоможуть росії - Данілов

«Високоточне сучасне, технологічне озброєння (рф - ред.) здебільшого вже було або використане, або виведене з ладу, або перебуває на ремонті. Те, що наразі розконсервовується у них, це зброя інших характеристик. Якщо враховувати цей факт, то сьогодні білоруська армія, можливо, навіть у середньому краще підготовлена, ніж російська. Але їхніх зусиль ані за кількістю, ані за іншими показниками не вистачає для формування ударних угруповань», - підкреслив представник ГУР.

Водночас, за його словами, це не означає, що загрози немає. Якщо ситуація змінюватиметься, така інформація обов’язково надійде, в тому числі завдяки обміну даними з партнерами, передусім країнами НАТО.

Читайте також: росіяни бояться за Крим й почали запускати «шахеди» з Краснодарського краю - британська розвідка

«Ми будемо володіти цією інформацією. І можу ще раз наголосити: до розвитку різних сценаріїв, зокрема з білоруського напрямку, українські Сили оборони готові. Несподіванки не буде», - заявив Юсов.

Як повідомлялося, американський Інститут вивчення війни зазначає, що президент росії володимир путін під час візиту до мінська 19 грудня намагатиметься тиснути на олександра лукашенка, щоб той погодився направити білоруські війська на війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-