Звіт комісії ООН про воєнні злочини рф в Україні буде корисним для правоохоронців – комісар

Звіт комісії ООН про воєнні злочини рф в Україні буде корисним для правоохоронців – комісар

Укрінформ
Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні робить усе можливе для координації з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду та спілкується з генпрокурором України.

Про це заявила членкиня Комісії ООН Ясмінка Джумхур в інтерв’ю Укрінформу.

«Ми кілька разів заявляли, що важливо налагодити координацію між різними механізмами. Також у нашому підході ми доклали зусиль, аби максимально налагодити координацію на рівні комісарів та керівників установ. Через нашу координацію з Офісом прокурора МКС та у спілкуванні з генеральним прокурором України ми дійсно намагаємося зробити все можливе, щоб це забезпечити», - сказала Джумхур.

Вона також підкреслила, що між мандатами Комісії та інших сторін є великий рівень взаємодоповнюваності. «Коли ми говоримо про те, наскільки наш звіт може бути використаний іншими сторонами, – поза сумнівом, частина інформації з нашого звіту буде корисною для багатьох сторін», - підсумувала комісарка ООН.

Читайте також: Конгрес США зобов’язав адміністрацію документувати воєнні злочини рф в Україні

Водночас вона зауважила, що Комісія з розслідування порушень в Україні не є судовим органом і не конкурує з цими структурами.

Як повідомлялося, 4 березня Рада з прав людини ООН ухвалила резолюцію 49/1 про становище у сфері прав людини в Україні, що склалося внаслідок російської агресії. Відповідно до цієї резолюції, Рада з прав людини заснувала Незалежну міжнародну комісію з розслідування воєнних злочинів рф в Україні.

Читайте також: Спецтрибунал щодо рф має відбутися навіть заочно - президент Латвії

У жовтні комісія з розслідування порушень в Україні представила Генеральній Асамблеї ООН детальний письмовий звіт, у якому зафіксовано велику кількість вчинених російськими військами воєнних злочинів, порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-