рф готує близько 200 тисяч військових: Залужний впевнений, що буде новий наступ на Київ

рф готує близько 200 тисяч військових: Залужний впевнений, що буде новий наступ на Київ

Укрінформ
росія має близько 1,2-1,5 млн осіб резерву, готує близько 200 тисяч нових військових та з великою ймовірністю може здійснити спробу наступу на Київ.

Про це Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний сказав у інтерв'ю виданню The Economist.

“російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки серйозні, що ці люди не будуть боротися. Вони будуть. Велить їм цар воювати, і вони воюють. Я вивчав історію двох чеченських воєн – це було те саме. Можливо, вони не настільки добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв 1,2-1,5 млн осіб... росіяни готують близько 200 тис. нових військових. Я не сумніваюся, що вони здійснять інший похід на Київ”, - сказав Залужний.

За його словами, нині недостатньо ресурсів для проведення нових великих операцій, хоча робота над ними ведеться.

“Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Тоді, думаю, цілком реально вийти на рубежі 23 лютого. Але двома бригадами я не зможу. Я отримую те, що отримую, але це менше, ніж те, що мені потрібно... Ми можемо і повинні захопити набагато більше території”, - сказав Головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, Україні немає потреби проводити ще одну хвилю мобілізації, а потрібні техніка та боєприпаси.

“У нас достатньо людей, і я чітко бачу, що маю. Мені достатньо. Мені не потрібні ще сотні тисяч. Нам потрібні танки, потрібні бронетранспортери, БМП. І боєприпаси нам потрібні. Зверніть увагу, я зараз не говорю про F-16”, - сказав Залужний.

Читайте також: Залужний: росіян і будь-яких інших ворогів треба вбивати, просто вбивати

Головнокомандувач ЗСУ також вказав на те, що російські війська відійшли на дальність, з якої їх не можна досягти з реактивних систем залпового вогню Himars, тому вразити їх цими засобами стало важче.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-