Німеччина збільшить поставки зброї Україні — Макеєв

Німеччина збільшить поставки зброї Україні — Макеєв

Укрінформ
Німеччина розуміє потребу України в зброї та буде нарощувати її поставки.

Про це посол України у ФРН Олексій Макеєв заявив у інтерв’ю Welt, передає Укрінформ.

«У прямій розмові нас запевнили, що буде більше зброї та боєприпасів», - сказав посол. Він не став розкривати, про які види озброєнь йдеться, пояснивши це тим, що не хоче чинити дипломатичний тиск на федеральний уряд, але хоче спонукати Німеччину надати те, що вона планує, швидше.

«Тому що ми не маємо часу чекати більше зброї», - підкреслив дипломат. Він зазначив, що на додаток до першої системи ППО Iris-T, яка працює відмінно, нашим бійцям потрібно більше зенітних систем, самохідних гаубиць, систем Gepard і боєприпасів. Крім того, повідомив Макеєв, продовжуються переговори щодо можливості поставок танків Marder і Leopard. Однак рішення щодо цього залишається за федеральним урядом, додав він.

«Ми очікуємо від уряду більш оперативного реагування на наші конкретні пропозиції та запити. Я бачу, що тут є позитивна динаміка», - сказав посол.

Читайте також: Олексій Макеєв, Надзвичайний і Повноважний Посол України в ФРН

Український дипломат також заявив, що «скоро люди будуть говорити про східний фланг НАТО і мати на увазі східний кордон України», тож зброя потрібна там, а не в Польщі чи Німеччині.

Говорячи про перспективи переговорів, Макеєв зазначив, що наразі Україна не потребує посередників, але потребує союзників, адже миру не можна досягти перемовинами, його треба виборювати.

Читайте також: У Німеччині пояснили, чому не можуть передати Україні системи Patriot

Німеччина наразі є найбільшим постачальником зброї та гуманітарної допомоги Україні в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-