У трьох містах білорусі збільшилася кількість мобілізованих росіян

У трьох містах білорусі збільшилася кількість мобілізованих росіян

Дані Генштабу
Укрінформ
У низці міст білорусі спостерігається збільшення кількості мобілізованих росіян.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 9 грудня.

Так, за даними Генштабу, війська російської федерації продовжують зосереджувати зусилля на веденні наступу на Бахмутському напрямку. На Лиманському й Авдіївському напрямках намагаються покращити тактичне положення.

На інших напрямках загарбники зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, обстрілюють позиції українських військ і цивільні об’єкти, обладнують оборонні рубежі та позиції.

Протягом доби російські війська здійснили чотири ракетні та дев'ять авіаційних ударів, а також 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ракетами росіяни били по мирних населених пунктах Комишуваха, Григорівське та Юльївка Запорізької області.

Наголошується, що загроза завдання ворогом ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України актуальна й надалі.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені. У білоруських містах Мозир, Гомель та Могильов відзначене збільшення мобілізованих рф. У військоматах Гомельської області тривають заходи з перевірки облікових даних військовозобов’язаних.

Читайте також: Ймовірність участі білоруської армії у війні проти України залишається низькою - ISW

На Сіверському напрямку окремі підрозділи противника знаходяться в прикордонних районах Брянської та Курської областей (рф). Мінометного обстрілу з боку загарбників зазнав населений пункт Ходине Сумської області.

На Слобожанському напрямку росіяни обстріляли з мінометів і ствольної артилерії райони Стрілечої, Зеленого, Тернової, Стариці, Чугунівки та Кам’янки Харківської області.

На Куп’янському напрямку з танків й артилерії різних типів ворог вдарив по районах Дворічної, Куп’янська, Крохмального та Першотравневого Харківської області, а також Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку загарбники завдали вогневого ураження по районах Греківки, Невського й Червонопопівки Луганської області, а також Торського і Григорівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії російські війська обстріляли райони понад 20 населених пунктів. Серед них — Верхньокам’янське, Білогорівка, Веселе, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Андріївка, Біла Гора, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка та Залізне Донецької області.

Читайте також: Розвідка Британії вважає, що рф почала використовувати іранські дрони з нової партії

На Авдіївському напрямку противник бив по районах Авдіївки, Бердичів, Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку зафіксовані артилерійські й мінометні обстріли ворогом районів Вугледара, Новоукраїнки, Золотої Ниви, Великої Новосілки та Новополя Донецької області.

На Запорізькому напрямку війська рф завдали вогневого впливу по Червоному, Дорожнянці, Залізничному, Оріхову, Новоданилівці, Новоандріївці, Степовому й Червонодніпровці Запорізької області, а також по Вищетарасівці Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку росіяни обстріляли з артилерії населені пункти розташовані поруч із лінією зіткнення у Херсонській області. Вкотре від артилерійських ударів потерпав Херсон та його околиці, унаслідок обстрілів постраждали мирні жителі.

Тим часом противник продовжує втрачати живу силу. Зокрема, встановлено, що протягом минулої доби до центральної міської лікарні окупованого міста Кадіївка Луганської області були доправлені близько 50 поранених найманців зі складу приватної військової кампанії.

Водночас в окремих регіонах рф тривають заходи з мобілізації. За інформацією Генштабу, продовжують вручати повістки військовозобов’язаним в Самарській області.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Читайте також: Підрозділи першої танкової армії рф розгорнуті вздовж лінії оборони біля Сватового – розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, станом на 9 грудня втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні сягають близько 93 тисяч 390 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-