Для покращення логістики ЗСУ впроваджують натівську програму Logfas

Для покращення логістики ЗСУ впроваджують натівську програму Logfas

Укрінформ
Збройні сили України інтенсивно взаємодіють з міжнародними партнерами у питаннях програмного забезпечення, логістики й автоматизованної системи управління, які впливають на результати бойових дій не менше, ніж MLRS.

Про це написав міністр оборони Олексій Резніков у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Для вдосконалення логістики ЗСУ впроваджується натівська програма Logfas, яка вже активно розгортається до рівня бригад і до кінця року за планом охопить їх усі. Одночасно впроваджено програмне забезпечення Korovaj для опрацювання потреб армії. Серед іншого, це забезпечує належну прозорість і контроль над озброєнням та військовою технікою, яку Україна отримує у вигляді матеріально-технічної допомоги", — заявив глава оборонного відомства.

Читайте також: ЗСУ за місяць отримали сім зразків безпілотників українського виробництва - Резніков

За його словами, Міноборони перебуває у тісному контакті з американськими партнерами і нещодавно демонстрували результати впровадження зазначених систем. Завдяки цьому зберігається безпрецедентний рівень взаємної довіри, а всі спроби ворогів України заблокувати поставки зброї виявляються марними, наголосив Резніков.

Крім того, зауважив він, завершено важливий етап у сфері впровадження автоматизованих систем управління військами.

Міністр нагадав, що 6 грудня підписав наказ про взяття на озброєння автоматизованої системи Центру оперативного керування (ДКР «Дзвін-АС»). "Наші військові надзвичайно зацікавлені в АСУ стратегічного рівня і давно чекають її повноцінного розгортання", - сказав він.

Резніков зауважив, що система навесні 2022 року успішно пройшла відомчі випробування, а згодом – і державні. Наразі усі формальні процедури завершено, АСУ стратегічного рівня офіційно "стала до лав і буде працювати в інтересах Збройних сил", а далі Генштаб прийматиме рішення щодо параметрів масштабування АСУ, сказав він.

Читайте також: Резніков: Питання додаткової мобілізації поки не стоїть, людей достатньо - потрібна зброя

Міноборони також отримало позитивний висновок експертизи щодо Комплексу спеціального програмного забезпечення «Інтеграційна платформа «Дельта». Це важливий етап формалізації платформи відповідно до затвердженої дорожньої карти. Далі відбудеться цикл офіційних випробувань, за результатами яких прийматиметься рішення про прийняття на озброєння, поінформував очільник МОУ.

На його переконання, з огляду на довгострокові виклики у сфері безпеки та оборони МОУ має стати одним з лідерів цифрового розвитку. За словами міністра, це завдання буде вирішуватись шляхом підвищення компетенцій в оборонному відомстві та Збройних силах, а також через впровадження політик, які сприятимуть державно-приватному партнерству у цій галузі.

Зокрема, започатковано діяльність Центру кібербезпеки Міноборони та військової команди реагування на кіберінциденти MIL.CERT-UA. МОУ виступило одним з ініціаторів та організаторів національного оборонного хакатону, який відбувся два тижні тому.

Читайте також: 122 і 152-міліметрові боєприпаси: снарядного голоду у ЗСУ не буде

"Ворог чудово розуміє значення цифровізації. Тому докладає величезних зусиль для дискредитації та зриву цієї роботи в українській армії, як нещодавно відбулося на прикладі програми «Дельта». В хід ідуть кібератаки, кампанії з дезінформації, «корисні ідіоти» тощо - весь можливий спектр протидії. Це нас не зупинить", - наголосив міністр.

Він підкреслив, що перемогти ворога можна тільки за рахунок якості сил оборони. "Більш досконала логістика і ефективна АСУ впливатимуть на результати бойових дій не менше, ніж десяток MLRS. Це збереже життя наших воїнів і наблизить перемогу", - підкреслив Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-