Країни Балтії закликають документувати усі злочини росії

Країни Балтії закликають документувати усі злочини росії

Укрінформ
Для притягнення до відповідальності за вчинені в Україні злодіяння необхідно ретельно збирати докази усіх вчинених росією воєнних злочинів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у виступі під час засідання Ради безпеки ООН заявив Постійний представник Латвії при ООН Яніс Карклінс.

“Безкарності за російські злочини в Україні бути не повинно. Міжнародна спільнота притягне виконавців російських злочинів до відповідальності за злочин агресії та інші масові злочини, вчинені ними в та проти України. Тому вкрай важливо й надалі збирати та належним чином зберігати докази, а також регулярно інформувати про усі воєнні злочини, вчинені в Україні”, - йшлося у заяві, озвученій Карклінсом від імені Латвії, Литви та Естонії.

Дипломат також підтримав ідею створення Спеціального міжнародного трибуналу для належного покарання за злочин агресії проти України. “Наразі не існує міжнародного суду чи трибуналу, здатного притягнути до відповідальності верховне політичне та військове командування росії за вчинення цих злочинів агресії проти України. Має бути створено Спеціальний міжнародний трибунал за покарання злочину агресії проти України для заповнення цієї юридичної прогалини”, - наголосив Постійний представник Латвії при ООН.

Читайте також: У ПАРЄ пройдуть слухання щодо механізмів компенсації Україні збитків від російської агресії

Він зазначив, що “куди б не прийшла росія, вона залишає на своєму шляху жах”. “Все ж ми віримо у силу міжнародної спільноти. Ми упевнені, що Україна переможе. Ми рішуче налаштовані притягнути до відповідальності воєнних злочинців”, - запевнив Карклінс.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада безпеки ООН обговорює гуманітарну ситуацію в Україні, пов’язану з російськими обстрілами цивільного населення та об’єктів інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-