Україна пропонує партнерам допомогу у нарощуванні темпів виробництва зброї – Кулеба

Україна пропонує партнерам допомогу у нарощуванні темпів виробництва зброї – Кулеба

Укрінформ
Україна пропонує міжнародним партнерам долучити вітчизняні оборонні підприємства до вирішення нагальних проблем виробників зброї стосовно нарощування темпів виробництва.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що нарощування темпів виробництва зброї було однією з основних тем його переговорів на міністерській зустрічі НАТО в Бухаресті. Він констатував, що після початку війни в Україні світові виробники озброєнь зіштовхнулися з проблемами порушення ланцюгів постачання, браком працівників та запчастин.

«Україна працює над оснащенням і переозброєнням ЗСУ, і ми пропонуємо міжнародним партнерам долучити українських виробників озброєння до вирішення нагальних виробничих проблем та враховувати можливості українського ВПК у довгостроковому формуванні спільних планів. Активне переозброєння Збройних сил і відродження національного ВПК відповідає довгостроковим інтересам не лише України, а й усього євроатлантичного простору», - переконаний Кулеба.

Читайте також: Абревіатура «ЗСУ» стає популярнішою за «НАТО»: Резніков привітав військових

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спілкування із журналістами в Бухаресті 29 листопада поінформував, що Україна веде переговори про виробництво зброї та боєприпасів на території НАТО, а також про спільне виготовлення на базі українських оборонних підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-