Операція UNIFIER: у Британії завершилась цьогорічна серія тренувань українських військових

Операція UNIFIER: у Британії завершилась цьогорічна серія тренувань українських військових

Фото
Укрінформ
У Великій Британії завершилася остання в цьому році серія тренувань, які інструктори Збройних сил Канади в координації з Армією Британії проводили для українських військових в межах навчальної операції UNIFIER.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Тренування тривали із середини літа. У межах навчальної операції українські військовослужбовці здобували основні навички, необхідні для захисту країни від збройної агресії.

"Звичайні чоловіки та жінки з усіх прошарків суспільства – будівельники, банкіри, бухгалтери, механіки, пожежники, інженери, кухарі та навіть танцюристи – добровільно записалися в Сили безпеки України після вторгнення росії в їхній дім. Ці українські солдати успішно пройшли сувору програму навчання під керівництвом спеціалістів канадської та британської армії та тепер повернуться до служби в Україні", – заявили в Генштабі.

У Британії завершилася остання в цьому році серія тренувань українських військових / Фото: Corporal Eric Greico, Lt Yanick Hamel, Capt Terrilyn McLaren Canadian Armed Forces

Зазначається, що після повернення українські солдати використають на практиці уроки, засвоєні з права збройних конфліктів, навички, здобуті на тренуваннях з надання допомоги й евакуації поранених на полі бою, першої медичної допомоги, польових умінь, стрільби, убезпечення й розпізнавання вибухової загрози, а також навчання веденню бою як у міських умовах, так і в окопах.

Як зауважили в Генштабі, "Збройні сили Канади пишаються тим, що підтримують наших українських партнерів і відновлять навчальну програму в січні 2023 року".

Читайте також: В Іспанії будуть тренуватися ще більше українських солдатів — Резніков

У ЗСУ подякували Канаді та Британії за підтримку й допомогу.

Як повідомлялося, операція UNIFIER була розпочата в 2015 році на запит українського уряду. На початку 2022 року її розширили та продовжили ще на три роки. Аспекти місії були тимчасово призупинені після повномасштабного вторгнення росії в Україну із зобов’язанням відновити навчання за наявності сприятливих умов.

На початку серпня 2022 року міністр оборони Канади Аніта Ананд заявила про відновлення тренувань у межах операції UNIFIER.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-