Канада відновлює місію UNIFIER - направляє понад 200 інструкторів для навчання бійців ЗСУ в Британії

Канада відновлює місію UNIFIER - направляє понад 200 інструкторів для навчання бійців ЗСУ в Британії

Укрінформ
Канада відновить військову тренувальну місію UNIFIER, припинену на початку російського вторгнення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції у Торонто заявила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

“Ми виконуємо нашу обіцянку й відновлюємо масштабне тренування у рамках операції UNIFIER. Я дозволила розгортання до 225 військовослужбовців Збройних сил Канади у Великій Британії, де вони навчатимуть українських новобранців”, - сказала Ананд.

Вона додала, що перша група з 90 канадських військовослужбовців вирушить до Об’єднаного королівства вже наступного тижня.

У канадському міноборони уточнили, що початкова тривалість місії - до чотирьох місяців, але її може бути продовжено за потреби. “Перші канадські курси пройдуть на військовій базі у південно-східній Англії та включатимуть гнучку програму з наголосом на індивідуальних навичках, необхідних для боїв на передовій, зокрема використання зброї, польова медична допомога, тактики патрулювання та закони збройних конфліктів”, - зауважили у відомстві.

Наприкінці січня Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER, однак з початком повномасштабного російського вторгнення всі канадські інструктори покинули територію України.

Читайте також: Канадські інструктори місії UNIFIER не братимуть участі у бойових діях - Трюдо

Як повідомлялось, Сполучене Королівство запропонувало навчити до 10 000 українських військовослужбовців бойовим навичкам, щоб допомогти їм протистояти рф на полі бою.

Програма є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства підтримувати Україну в її боротьбі проти неспровокованого вторгнення росії і наразі становить понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги та включає понад 5000 одиниць легкого протитанкового засобу нового покоління NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) та реактивних системи залпового вогню M270.

Близько 1050 британських військовослужбовців буде задіяно під час виконання програми, яка проходитиме на об’єктах Міністерства оборони на північному заході, південному заході та південному сході Сполученого Королівства. Кожен курс триватиме кілька тижнів і проводитиметься підрозділами 11-ї бригади сприяння силам безпеки.

Уряд Сполученого Королівства оперативно закупив автомати АК для програми навчання, тобто українські солдати зможуть тренуватися зі зброєю, яку вони використовуватимуть на передовій.

Сполучене Королівство також надало одяг та спорядження для підтримки українських воїнів у їхньому навчанні та поверненні в Україну.

Сполучене Королівство має довгу історію підтримки українських військовослужбовців у рамках операції ORBITAL, під час якої з 2015 по 2022 рік було підготовлено 22 000 українців. Нова програма спиратиметься на цей успіх і продемонструє незмінне лідерство Сполученого Королівства у відповіді на військові вимоги України з розвитком війни.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-