кремлю буде дедалі важче підтримувати схвалення війни серед росіян – розвідка Британії

кремлю буде дедалі важче підтримувати схвалення війни серед росіян – розвідка Британії

Укрінформ
Оскільки росія в найближчі кілька місяців навряд чи досягне серйозних успіхів на полі бою, кремлю дедалі складніше буде підтримувати навіть мовчазне схвалення росіянами війни проти України.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому в неділю Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, останні опитування громадської думки в рф свідчать про істотне зниження підтримки російським суспільством «спеціальної військової операції» (так в росії називають війну проти України – ред.), а відсоток прихильників переговорів, за даними різних досліджень, наближається до 60%, тоді як у квітні близько 80% росіян підтримували саме військову операцію проти України.

«Незважаючи на зусилля російської влади з посилення повного контролю над інформаційним середовищем, конфлікт стає все більш відчутним для багатьох росіян після оголошеної у вересні «часткової мобілізації». Оскільки росія навряд чи досягне серйозних успіхів на полі бою в найближчі кілька місяців, підтримувати навіть мовчазне схвалення війни серед населення буде дедалі складніше для кремля», - вважають у британській розвідці.

Читайте також: Частину ракет росія відправляє для ударів по Україні просто з конвеєра – розвідка

У попередньому огляді Міністерства оборони Великої Британії повідомлялося, що наступ російських військ навколо Бахмута, попри обмежену оперативну цінність цього міста й значні втрати росіян, може вказувати на те, що взяття Бахмута стало передусім символічною політичною метою для росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-