Литва передасть ЗСУ зимовий одяг на суму понад два мільйони євро

Литва передасть ЗСУ зимовий одяг на суму понад два мільйони євро

Укрінформ
У грудні Міністерство оборони Литви забезпечить приблизно 25 тис. українських військових зимовим одягом на суму понад 2 млн євро.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт відомства.

Йдеться про закупівлю на названу суму у трьох литовських виробників теплого верхнього одягу та спідньої білизни. Одна з цих компаній, Audimas Supply, вирішила додати українській армії 1 тис. флісових светрів безкоштовно, на додачу до закупленого міністерством одягу.

«Ми дякуємо литовському бізнесу за солідарність із країною, яка захищається від агресії окупантів і бореться за свою свободу. Усі люди доброї волі Литви у цей непростий час разом із Україною. Може бути життєво важливою навіть невелика допомога», — підкреслив міністр оборони Арвідас Анушаускас.

Читайте також: Моделі бронежилетів і шоломів для жінок надійдуть у військо після випробування - Резніков

Напередодні Анушаускас повідомив, що уряд Литви в середу схвалив надання додаткових 13 мільйонів євро підтримки для України. З них 5 млн євро у фонд Світового банку для України, 4 млн на відновлення енергетичної інфраструктури України, 2 млн для українських військових біженців у Молдові та 2 млн для ініціативи "Зерно з України".

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-