Моделі бронежилетів і шоломів для жінок надійдуть у військо після випробування - Резніков

Моделі бронежилетів і шоломів для жінок надійдуть у військо після випробування - Резніков

Укрінформ
Спеціальні моделі бронежилетів та шоломів для жінок уже проходять випробування у бойових підрозділах. Коли буде висновок, міністерство своїм наказом затвердить стандарт і замовлятиме офіційно ці системи захисту.

Про це сказав під час Українського жіночого конгресу міністр оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ.

«Стосовно забезпечення… За моїм дорученням завершує роботу робоча група, яка складається з працівників Міноборони, відповідальних за стандарти, що відпрацьовують моделі бронежилетів для жінок, шоломи. Є українські виробники, які готові це робити», - сказав міністр.

Він зазначив, що вже розроблені відповідні моделі, які проходять випробування у бойових підрозділах: «Як тільки буде звіт, що "так, воно працює, і нам зручно і легко", ми наказом затверджуємо цей стандарт, і з цього моменту замовлятимемо вже офіційно ці системи захисту».

За словами Резнікова, аналогічна історія з формою для жінок. «Тобто, ми хочемо, щоб не було ситуації, як із парадом і зі взуттям… щоб цього не було. Це рішення має бути прийнято на засадах, які ви скажете (жінки - ред). Нам це зручно, плюс стандарт і можливість індустрії виробляти», - зауважив міністр. Він запевнив, що ці питання у пріоритеті.

Читайте також: Понад 66 тисяч жінок нині працюють і несуть службу в системі МВС - Павліченко

Крім того, Резніков поінформував, що був відпрацьований і проголосований у парламенті проєкт закону про добровільність прийняття за бажанням жінок для участі у військових діях. На сьогодні вже добровільно на облік стали 1000 жінок, повідомив він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що проблем із забезпеченням Збройних Сил України зимовим одягом немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-