рф готує достроковий випуск курсантів та нову хвилю мобілізації на початку 2023 року - Генштаб

рф готує достроковий випуск курсантів та нову хвилю мобілізації на початку 2023 року - Генштаб

Укрінформ
У першому кварталі 2023 року заплановано достроковий випуск курсантів з вищих військових навчальних закладів рф, а також тривають підготовчі заходи до проведення чергової хвилі мобілізації, запланованої на січень-лютий 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ, інформуючи про оперативну ситуацію на фронті станом на 18.00.

“З метою поповнення поточних втрат підрозділів російських окупаційних військ, у першому кварталі 2023 року заплановано достроковий випуск курсантів з вищих військових навчальних закладів російської федерації. Крім того, на території рф тривають підготовчі заходи до проведення чергової хвилі мобілізації, запланованої на січень-лютий 2023 року”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: росія мобілізувала менше солдатів, ніж планувала – Маляр каже про 270 тисяч осіб

Крім того, зазначається, у місті Хрустальний тимчасово окупованої території Луганської області, російська окупаційна влада оголосила про завершення мобілізації. Водночас окупанти продовжують патрулювання міста, на виїздах із населеного пункту проводиться ретельна перевірка усіх бажаючих виїхати.

Читайте також: У рф триває прихована мобілізація попри заяви кремля — Генштаб ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу повідомив, що військово-політичне керівництво рф підготувало документ “Висновки війни з НАТО в Україні”, який розповсюджується серед військовослужбовців. У документі вказується, в тому числі, на недоліки в російській армії та зазначається необхідність мобілізації 5 млн росіян для перемоги у війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-