У рф триває прихована мобілізація попри заяви кремля — Генштаб ЗСУ

У рф триває прихована мобілізація попри заяви кремля — Генштаб ЗСУ

Укрінформ
Попри оголошення про завершення мобілізації в рф її проводять у прихованому режимі.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Попри заяви кремля про завершення мобілізації, варто зазначити, що вона переведена в прихований режим, публічність і показовість заходів згорнута. Військкомати отримали вказівку продовжувати пошук та набір добровольців, які виявлять бажання укласти контракт на участь у так званій “спеціальній воєнній операції”, - сказав Громов.

Читайте також: У москві триває «часткова мобілізація», місцевим ЗМІ заборонили афішувати - розвідка

За його словами, також у росії здійснюються спроби повернути на службу військовослужбовців, які дістали поранення та були звільнені з лав збройних сил рф.

"Крім того, з метою поповнення молодшого офіцерського складу рішенням міністерства оборони рф прискорено підготовку курсантів випускних курсів. Зокрема, дату випуску перенесено з червня 2023 року на грудень поточного року", - зазначив бригадний генерал.

Читайте також: російська мобілізація в Криму є порушенням міжнародного законодавства – ЄС

Як повідомлялося, 28 жовтня міністр оборони росії сергій шойгу на зустрічі з президентом володимиром путіним заявив, що в межах оголошеної в росії «часткової мобілізації» призвали заплановану кількість резервістів - 300 тис. осіб, їх відправлення у війська завершено.

На черговій пресконференції путін заявив про завершення мобілізації в рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-