росія мобілізувала менше солдатів, ніж планувала – Маляр каже про 270 тисяч осіб

росія мобілізувала менше солдатів, ніж планувала – Маляр каже про 270 тисяч осіб

Укрінформ
росія мобілізувала понад 270 тисяч осіб із запланованих 300 тисяч.

Про це на брифінгу в Military Media Center сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"російська влада продовжує проводити так звану часткову мобілізацію. За наявною у нас інфомацією, станом на першу декаду листопада призвано понад 270 тис. осіб із 300 тис. заплановних", – сказала Маляр.

Заступниця міністра зазначила, що у російської влади досі є проблеми з кількістю казарм для розміщення мобілізованих, навчально-матеріальної бази та речового майна для їх забезпечення та інструкторів для належної підготовки.

Маляр також додала, що дії російської влади на тимчасово окупованих територіях призводять до гуманітарної катастрофи. Зокрема, на Херсонщині окупанти облаштовують вогневі позиції артилерії в житловій забудові, руйнують приватні садиби для проведення інженерно-фортифікаційних робіт. Це призводить до того, що місцеві мешканці змушені покидати свої домівки.

На окупованих територіях закриваються магазини, аптеки, майже припинено доставку продовльства та ліків для населення.

Також окупанти демонтують елементи мобільного обладання, вилучають роутери у населення, позбавляючи таким чином людей доступу до інформації.

Під приводом воєнного стану російська влада на тимчасово окупованих територіях організувала масове розкрадання матеріальних цінностей та предметів історичної і культурної спадщини. Наприклад, мова йде про розграбування Херсонського обласного художнього музею, звідки окупанти вивезли не тільки експонати, а й побутові речі. З державного архіву Херсонської області вивезено обладання і архівні документи 18-19 ст.

Читайте також: У ЗСУ зараз вистачає людей, додаткова мобілізація залежить від ситуації на фронті — Маляр

Як повідомляв Укрінформ, за даними британської розвідки, росія не має можливостей для навчання великої кількості мобілізованих, яких потім відправляють на продовження агресії рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-