росія намагається «заморозити» українців і змусити підкоритися — глава МЗС Британії

росія намагається «заморозити» українців і змусити підкоритися — глава МЗС Британії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що росія націлена на енергетичну інфраструктуру, щоб «заморозити» українців і змусити їх підкоритися.

Про це він сказав перед зустріччю глав МЗС країн НАТО в Бухаресті, повідомляє Укрінформ із посиланням на Sky News.

«Ми бачили, як володимир путін намагався використати енергопостачання як зброю з самого початку цього конфлікту. Ця атака на цивільну енергетичну інфраструктуру, очевидно, спрямована на те, щоб спробувати заморозити українців і змусити їх підкоритися», - сказав британський міністр.

Читайте також: путін програє у війні, тому атакує українські міста — Столтенберг

Як повідомлялося, у вівторок, 29 листопада, у Бухаресті розпочинається дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, на якій союзники обговорюватимуть найважливіші питання євроатлантичної безпеки. В зустрічі візьме участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За останні два тижні Україна зазнала наймасштабніших обстрілів за весь період повномасштабної війни. 15 листопада росія випустила по українських містах та селах близько 100 ракет. 23 листопада українські сили ППО збили 51 з 70 крилатих ракет і п’ять дронів-камікадзе, які російські війська випустили по Україні.

Фото: James Manning/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-